Rendszeres olvasók

2018. október 6., szombat

Különleges betük és ötletek


A Corelben nem csak írni lehet a betűkkel,hanem képeket is lehet készíteni velük.
1;
Nyissatok egy 500x500 pixeles transzparens alapot.Majd kattintsatok a betű ikonjára a baloldalon és keressetek egy érdeke betű típust.Én a Celtic Elements betűt választottam.A Materialsnál az alsó színkockát állítsátok a Gradientre és keressetek egy szép Gradientet.
A betűt pedig így állítsd be:

Mindjárt írhattok is egy kis a betűt az alapra.Utána a Pick Tool-ra kattintva húzzátok nagyobbra,majd az Objects-Align-Center in Canvas-al középre igazítjátok.Most pedig lehet manipulálni.

Első variáció:



Filters Unlimited-Convolution Filters-Emboss(Light Inverse)alapbeállításon katt rá.Majd jön az Effects 3D Effects-Drop Shadow 

Ha nem elég jól látszanak az effektek,mind a 2 lépést megismételheted még egyszer.Ezután egy New raster Layerre helyezzünk el egy tube képet,ami illik ide.Tehát nem feltétlenül egy modern divat dámát.Ezt is állítsuk a közepére.Most keressünk egy szép lehetőleg sötét alapot hozzá,majd jelöljük ki az alsó réteget és a Selection All-al jelöljük ki.Majd az alapot ebbe a kijelölésbe másoljuk a Paste into Selection-al. Jön a xero-Clarity effekt rá,majd jön egy 1 pixeles fekete keret az Image-Add Borders-el.Utána Selection All és 20 pixeles keret,amit kitöltünk a betűnél használt Gradientel. Selection Invert és Effects 3DEffects-Cutuot 
 Megint jön az Invert és most a xero-Fritillary az alábbi beállításokkal.


Utána a xero-Clarity jön alapbeállításon.Majd írd alá és jpeg-ként lehet menteni.Igaz,elég egyszerű,de ha akarod te tovább variálhatod,sőt másként is variálhatod. Pl:Domboríthatod stb...

Második variáció:


Most egy másik betű típusssal lehet kísérletezni.Nyiss megint egy 500x500 pixeles Transzparens alapot.Keresd ki a betűk között az Ornamental Frames típust.Keress egy olyan betűt,amelyiknek a mintázata tetszik.Húzd el ezt is a megfelelő méretere,majd az Adjust-Add/Remove Noise-Add Noise jön rá: 

Az alsó rétegre lépj és húzzál egy elipszist és így állítsd be:

Ezután töltsd ki egy színnel,ami neked tetszik,majd jön rá a Filters Unlimited-Paper Textures valamelyik neked tetsző effektje.Utána jön új rétegre ennek a közepére egy virág tube és arra is tedd rá az előző effektet.Majd lépj a betű rétegére és a Varázspálcával kattints a közepére.Majd jön az Effects 3D Effects-Drop Shadow:0,0,100,2 a beállítása.Ezt kattintsd rá.Majd vond össze a rétegeket a Merge Visible-val és írd alá,mentheted png-ként máris.

De,rengeteg lehetőség van még ezekben a betűkben és csak a saját fantáziád jelentheti a képzeleted határait.
Ha több hasonló betűt szeretnél vagy amit keresel nem találod,akkor keresd fel az előző leckémet a"Betűk és írás"címűt ott találsz két linket az 1001 és a Dafont piros színű felirat alatt és ott keresgélhetsz a sok száz betű közül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése