Rendszeres olvasók

2020. szeptember 25., péntek

Pluginok és Brushok a PS-ben.

 A mostani leckémben nem kép készítésével foglalkozunk,hanem a Photoshop-ba bele rakható Pluginokkal és a Brush-okkal.

Először is le kell szögeznem hogy magában a programban rengeteg effekt található,és éppen ezért csak nagyon kevés Plugin-ra van szükség.Persze nemcsak ezért,de azért is mert ha sok Plugint tezsünk bele,akkor kibírhatatlan lassúsággal nyílik meg a Photoshop.Én mindössze 3 Plugint tette bele,mégpedig:az Eye Candy 4000-t,a Flaming Pear-t és a legfontosabbat a Nick Software Color Effex Pro3-t.Ennél többre nincs szükségünk.

Mielőtt elkezdenénk a  műveletet,a programban magában is kell tennünk néhány fontos lépést.Nyissátok meg a programot majd kattintsatok az Edit-Preferences(alul)-Plug-Ins...Megjelenik egy tábla és abban 4 kis kocka van több felirat elején.


Mind a 4 kockát be kell pipálni.Mindössze ennyi a tennivalónk.Utána szépen csak zárjuk be a programot,majd az előbb említett 3 Plugint telepítsük.Exe fájlosakat így:A telepítési útvonal a következő:

C:/Program Files(x86)/Adobe Photoshop CS6/Data/Roaming/Plugins/

Azokat a Pluginokat amelyek nem exe fájlról idíthatóak,azokat a gépünkön a program mappájain keresztül történik.Nyissátok meg a Saját Gép-Windows(C)-Program Files(x86)-Adobe Photoshop CS6-Data-Roaming-Plugins.Ide kell belemásolni  az aktuális Plugin Fájljait! NE FELEDJÉTEK!A program zárva legyen.


A következő fontos dolog a Brush doboz.Itt is a kevesebb több elvet kell követni.Mindig csak annyit kell a dobozba beletenni,amennyi éppen soron van.

Ha hiányzik a Brush,akkor a Deviant Art keresőjébe bele kell írni,esetleg a Google-ba és máris rengeteg Brush gazdája lehetsz.Azok a jók amelyek ABR(abr) fájlként szerepelnek.Készítsetek egy külön mappát nekik és abba kerüljenek a brushok.Így nem kell mindent Brusht külön keresgélni)

Ha a program Brush dobozába akartok betölteni,akkor a kövit kell csinálni.Kattintsatok a Brush ecset ikonjára baloldalon,majd a kis nyilra kattintva a fogaskereket kell célba venni és a lenyílóban kiválasztani a 'Load Brushes' feliratot.A mappából ki kell választani a megfelelő Brusht ABR(abr)-t és ennyi.A kis kép ikonok az alsó sorokban jelennek meg a dobozban.Ha nagyon kicsinek találod a benne lévő kis képeket akkor szintén katt a fogaskerékre és a 'Large List' feliratra kell kattintani.


Még egy pár apróság:A Navigátor ablakot a Window feliratnál keresd és ott kell kipipálni.Így nem kell állandóan a View-Zoom In és Zoom Out-al bajlódni.


Nagyítani még a Zoom Tool-al is lehet,azaz a nagyító ikon baloldalon,alul.Ezzel célirányosan lehet nagyítani amikor kell,azaz ha a fejét akarod hogy nagy legyen akkor ott kell kattintgatni vele.(Persze a többi testrésze is nagyobb lesz)

Valszeg akad még egy-két apróság,de azokat majd akkor vesszük,amikor sorra kerülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése