Rendszeres olvasók

2020. szeptember 13., vasárnap

Burn&Dodge&Smudge

Kivágtátok az alakot,és most következik az alaknak a fény-árnyék kihangsúlyozása.

Itt az a néhány perces videó,amit feltöltöttem ,nézzétek meg figyelmesen,de le is írom amit én megtanultam.Itt ás most az alakomon erősebb színezést,árnyékolást stb. használtam,hogy észrevehetőbb legyen.


   Ti amikor csináljátok,akkor vegyétek lejjebb a Opacity értékét.A vége felé már én is levettem,de ti az elejétől fogva tegyétek meg.

     Elsőnek a jobb alsó sorban lévő kör alakú ikonra kattintsatok és amikor megnyílik a lista a legfelsőt válasszátok a 'Solid Color' feliratút.Itt állítsátok be az egyszínű hátteret.A legjobb ha egy középbarna színt választotok.Utána a Layer palettán ezt húzzátok az alsó sorba,majd lépjetek a felsőre és ott kell folytatni a munkát.

    Ismét a kör alakú kis ikonra kattintsatok és most a 'Curves' feliratra kell kattintani.Megjelenik jobboldalon egy táblázat és benne egy kis egyenes  és ferde vonallal.Itt ezt a vonalat húzzátok a közepénél fogva egy kicsit lejjebb.Olyan kb. 3-4 mm-t.Ez a beállítás a sötétebb árnyékokat hozza létre.Most jön erre a fehér maszkra a 'ctrl-i' billentyű parancs kombináció.Ez a fehér maszkot,feketévé varázsolja és ezen kell majd dolgozni.A Brush Tool-ra kattintva állítsátok be.A 'Mode-Normal' és az Opacity-62%  legyen.Ezzel most azokat a részeket festitek át ami árnyékolt.Nem baj ha a háttérre is kerül a festésből,ez elfog tűnni.

     Amikor készen vagytok,akkor megint a kör alakú ikonra kattintva a 'Curves'-t előhozzátok és megint lejjebb húzzátok a ferde vonalat hogy a közepén görbe legyen.Megint jön a 'ctrl-i'.Ismét az árnyékos részeket vegyük célba és ott húzzatok rajta vonalat a Brush Tool-al ahol mélyíteni szeretnétek az árnyékokat.Most sem jelent problémát ha a festés kilóg a háttérre.
    
      Harmadszorra is megismételjük a'kis kör alakú ikon-Curves majd a 'ctrl-i'.Most viszont a megjelenő táblázatban a vonalat felfelé kell húzni,mert ez most a fényes részeket fogja még fényesebbé tenni.A beállítása Brush Tool-nak ugyanaz marad.
    
    Ami fontos,hogy a Brush tool méretét állandóan változtatni kell.A felső sorban,ahol a beállításai vannak a Brush mellett lévő kis lenyíló nyilacskára kattintva a megjelenő táblázat felső csúszkáján állíthatod be a méretet.

     Amikor készen vagy akkor a Layer Palettán ki kell jelölni 4 sort a ctrl gomb segítségével.Az alakot és felette a 3 fekete maszk réteget.Engedd el a Ctrl gombot most és utána a 'ctrl+e'-re kattintva össze vonjuk ezt a 4 réteget.Amint látjátok minden olyan eltűnik ami kiment az alak vonalain a háttérre.Csakis az alakon lévő fény-árnyék festés marad meg.

     Ezután a színes hátteredet bele lehet húzni a jobb alsó sorban a kuka ikonba.De maradhat is,amíg a Smudge Brush-al megigazítod a haját.
   
     Az én képemen ez nagyon kis munka,mivel a frizurája olyan hogy csak éppen egy cseppecskét kell igazítani rajta.

     A következő leckében bővebben foglalkozunk a Smudge Brush használatával.

    Nekem ilyen lett az alakom.Persze ez már a sokadik próbálkozásom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése