Rendszeres olvasók

2019. február 24., vasárnap

Photomanipuláció 1

   Kóstoljunk bele az igazi Photomanipulációba!

Először is Rozikától elkértem ezt a csodás alapot.Ha nektek is megtetszik vaamelyik alap,akkor kérjétek el,de használhattok saját alapot,tájat is.
Rengeteg szép van a Pixabay.com-on.(Ha onnan van egy png,egy alak,vagy egy alap,fraktál,akkor kérlek benneteket írjátok ki,ne azt írjátok oda,hogy a netről van,mert a neten rengeteg gyönyörűséges dolog van,amit lehet használni,de nem mindegy hogy honnan.Ha ezt teszitek,akkor más is tud onnan leszedni csodás dolgokat,amik neki tetszenek.)


Na,most egy kicsit elkeserítelek benneteket,mert itt van egy kép,amiből láthatjátok hogy a Photomanipuláció,milyen sok mindenből állhat össze: 

Én ennél itt és most,kevesebbet használok majd fel.Effektet is kevesebbet használok.

Elsőnek az alap:
1;Tedd rá az Adjust-Hue and Saturation-Colorize effektet.


2;Duplázd meg a Layer-Duplicate-val.Overlay!Utána azonnal vond össze a Layers-Merge Visible-vel.Ezután ezt a képet az Effects-Adjust-Variation-More Cyan-al átszínezzük.Egyszer vagy kétszer kattintsatok rá.
3;Most pedig keresgéljetek a tubéitok között néhány hozzá valót:A lányt mint főalakot,és feltétlenül FEHÉR RUHÁS legyen,és ülő alak kell,aminek egy kissé szétterül a ruhája.KIVÁGOTT kép kell!Elmosódott kép NEM jó!Utána jöhet a többi kellék,így egyszerre akár 10 png kép is összegyülhet,amiől könnyedén ki tudjátok választani mi kell.

4;Én egy ilyen alakot találtam,amit lemásoltam és egy új rétegen a képre helyeztem.Ha nagy a Pick Tool-al nyomjátok össze kisebbre.Toljátok feljebb,hogy a ruha alját kijavítsátok.

5;Jöhet a radir,amit így állítunk be:
Figyeljetek oda,hogy pl a radirkör szélével radírozzunk,így a munkánk finomabb lesz.
6;Most jöhet a Warp Brush:
Nagyon óvatosan toljuk a ruhája 2 szélét egy kicsikét közép felé.
7;Most pedig a színezése.AZ Adjust-Hue and Saturation-Colorize az előbbi beállítással.Utána az Effects-Adjust-Variation-More Cyan 2x és a Lighter szintén 2x.Ezután az Effects-xero-Clarity alapbeállításon.Majd az Adust-Sharpen-Sharpness jön még rá.
8;Mivel a ruhája nem maradhat így hát itt van ez az lepel,amíből kíválóruha alj lehet.Én a felsőt választottam a kettőből,az lesz a jó.
Ez egy jpeg kép,ezért a fehér részt el kell tüntetni.Először a Layer-Promote Background Layer-t kell rátenni,majd az Effects-Mehdi-Eraser Classic jön:

A megmaradt részből a lasszóval vágd ki a felső részt!Edit-Copy,Edit-Paste as New Image.Majd  másold le megint,és a képre helyezd az Edit-Paste as New Layer-el.Még mindig túl nagy,ezért a Pick Tool-ra kattintva kisebbre lehet vaenni.

9;Jön a színezése.Adjust-Colorize,majd az effects-Adjust-Variation-1x Original és 2x More Cyan.Ismételjétek meg ezt az utóbbi  lépést.Igazítsátok be az anyagot a ruha aljához.Majd az Image-Flip-Flip vertcal-al fordítsátok meg.
Megint egy kis igazítás és most jön a Warp Brush.Az előző beállítással lassan,óvatosan a kerek sziklákhoz igazítsátok az anyagot,mintha ráterülne és itt-ott lelógna róla.Van az anyagon egy kis csücsök,ami nagyon belelóg a lány ruhájába,ezt óvatosan toljátok a Warp Brush szélével lefelé.
Húzzátok le a Layer palettán a láthatóságát,73-ra vagy lehet még átlátszóbb is,majd a Normal feliratot változtasd Hard Light-ra.

10;Most pedig a lámpa jön.Másoljátok le,majd a Paste as New Layer-el helyezzétek el a képen.Most a Pick Tool-al toljátok össze egészen kicsire.A z elöző beállítással az Adjus-Hue and Saturation-Colorize,majd jön az Effekts-Adjust-Variation.Egyszer az Original-ra kell kattintani,majd egyszer a More Cyan-ra és 3x a darker-re.
Jön a Paint Brush és a Default-ra kattintunk.Lépjünk a lámpa alatti rétegre és jön rá egy új réteg.A szín:
A kiválasztott Brush-al kattintsunk a lámpa mögé.
Ezután a Lámpa rétegére adjunk egy másik réteget és oda is kattintsunk egyet a Brush-al.Ezt az Overlay-re kell állítani.

Majd egy fehér színt választunk.Új réteg és egyLight brusht keressünk ki.Állítsuk 120-ra a méretét és katt oda ahol lámpa nagyobbik oldala van.A láthatóságát vegyük le 81-re,majd jön egy új réteg,és a brush mérete most legyen 50 és azzal kattintsunk az elöző brush közepére.
11;Ezután némi könnyebbség,helyezzetek el vagy egy pár szép pillangót,vagy virágot a lány közelében.
Ezt nem muszáj átszínezni,ha szép pasztel színben van és van benne ciánkék szín is,akkor pont úgy kellenek.Ha nagyon kirínak a környezetből,akkor a láthatóságát vegyük le 70-80-ra.Ezekre tegyünk árnyékot egy sötét cíán változattal.Beállítása:0,0,100,22.
12;Ezután már csak a tündérszárny jön.
Nissuk meg a Corelban,majd kattintsunk a Change to Target Brushra:
és 
és 
Ezzel végig kattintgatunk a szárny mind a 2 oldalán,nem kell erősen és nem kell sokszor.Miután így átszíneztük,másoljuk le és a majdnem kész képünkre lépjünk.A legalsó rétegre,azaz a Background rétegére kattintsunk és a Paste as New Layerrel másoljuk be a szárnyat.Mivel a lány egyik válla lejebb és előrébb van,ezért a szárnyat egy kicsit azon az oldalon a Pick Tool-al húzzuk lejebb egy picikét,és egy picit bal felé is húzzuk el.
Nem nagyon,csak picit. A láthatóságát meg vegyük lejjeb 80-ra.

13;Majdnem vége.Most vonjátok össze az összes réteget és azután jön rá egy új réteg.A Paint brushok közül megint egy light brush jön,de most másmilyen.Színe:
Beállítása: Írd alá,de Rozika aláírását ne töröld le,és vond össze a rétegeket,majd mentsd el a képedet.Jpeg.

Akinek nincs ligh brush itt lehet letölteni.ITT
Nagy türelmet és nagy figyelmet igénylő munka,főleg  kezdőknek!Nagyon kérlek benneteket hogy legyetek pontosak,és kövessétek a leírást.
Amikor ezt a képet megcsináltátok,akkor készítsetek egyet,amiCSAK a TI  munkátok.Azaz én 2 képet kérek tőletek.Lehet persze több is!
Ez a kép lebegjen a szemetek előtt:


Ugyanis ez a kép nem festett kép,hanem Photomanipulációval készült kép.Ha majd nagy leszek,talán nekem is sikerül valami hasonlót öszehozni.
Jó munkát és szórakozást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése