Rendszeres olvasók

2019. február 20., szerda

Ötletbörze-Színezés,szépítés FiltréseknekHa valaki azt hiszi hogy a Filtréseknek a színezések nehezebbek mint a Corelt használóknak,óriásit tévednek.Kimondottan a színezésekre öszpontosítottam és meglepő hogy itt is mennyi nagyon hasznos beépített effekt van,amit korántsem használunk ki eléggé!


1;Szűrők-Színek-Színek frissítése:itt a színek sokkal teltebbek.élénkebbek lesznek.
2;Színek fakítása:Nagypon hasznos,amikor a képünk egy kissé túl színes lett.
3;Szürkeskála:Fekete-fehér lesz a képünk,azaz szürke.
4;Szépia:A kép barnássárga színű lesz,nem szeretem ezt a színt.ezért variáltam egy kicsit.1:Megkettőztem a ráteget,majd a Láthatóságát kisebbre vettem.(100-ról,70-re) 2:A 2 réteg marad és a Keverési módnál valamelyik érdekes effektet kiválasztottam.(Több lehetőség van,kinek mi tetszik.)
5;Éjjeli effektus:Sötétebb lesz a kép,azaz éjjel lesz a képen!De akinek ez önmagában kevés,még variálhat is rajta.Pl.:1:Levehetjük a láthatóságát 100-ról 75-re. 2:Szűrők-Élesítés,majd domborítás.Kifejezetebbek lettek a világosabb részek. 3;A Keverék mód effektjeit alkalmazva van jó pár érdekes lehetőség! Próbáljátok ki,meglepő hatások jöhetnek létre.
6;Naplemente effektus.Ha rákattintasz,akkor narancssárgára színezi a képedet.Ez így eléggé snassz,de lehet rajta segíteni.Elsőnek az Élesítést alkalmazzuk,majd a Plugin Galaxy-Sunshine effektjét.Ajánlatos a képtől függően kiválasztani hogy a Sunshine vagy a Sunset effektet válasszuk.Mind a 2 esetben a Brightness csúszkát kell,le vagy felefelé húzni.
Ugyanezt az effektet használva,az Éjjeli effektust tegyük rá először a képre majd jön a Plugin Galaxy Sunshine effekte és amint látjuk gyönyörű holfényes éjszakai képet kapunk. 

De rátehetjük a Sunset effektet is és akkor addig állítgatjuk a Brightness csúszkát,ami gyönyörű alkonyi képet hoz létre.

6;Szűrök-Színek-Átszínezés:A kék egy nagyon szép árnyalatú kék színnel teszi szebbé a képünket.Ha egykicsit variálunk rajta akkor a Színek frissítése effekt után ha 2x rátesszük még az Élesítést,remek képet kapunk.
De!Eljátszogathatunk a Keverési mód effektjeivel is.De,lehet még érdekesebb is.

7;Színátmenet:
Például,állítsuk be így.Persze,lehet más színnel,más alapon.Ha rátesszük a Plugin Galaxy-Sunshine effektjét,akkor egy nagyon jól használható alapot kapunk,aminek az egyik oldala árnyékba borul,míg a másikat megvilágítja az effekt.


8;A következőnek megemlíteném a Szűrők-Öregítés-Régi fotó effektet.Nagyon jó kis effekt,amit lehet még variálni,például a Filter Unlimited2-Photo Aging Kit-Cracked Paper effektet tegyük rá:
majd élesítjük.ezután Mac's-Page Curl-alapbeállításon jön és csak a Transparency-t vegyük kisebbre.
Majd a Ploygon lasszóval a fekete részt rajzoljuk körbe és vágjuk ki.Mivel még mindig 2 réteggel dolgozunk,lépjünk az alsó részre és a Szűrők-Adjust-Variation-ra kattintva és a Darkert 2-3x kijelöve sötétebbé tesszük az alsó képet:


Tulajdonképpen befejeztem,de arra hadd hívjam fel a figyelmet,hogy a Szűrők-ben a Pluginok azért vannak,hogy használjuk ezeket a képünk színezésének a kiegészítésére.Ezek nemcsak szerkesztésre valók,de színezésre és szépítésre is.Használjátok bátran!
A Corelesek,akiknek nincs a gépén ott a Filtre akár le is tölthetik,mert remekül kiegészíti a Corelt!Az összes Corel Plugin jó a Filtrében is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése