Rendszeres olvasók

2019. február 27., szerda

Ötletbörze-Warp Brush



A Warp Brush a Photomanipulacióban egy nagyon fontos eszköz!Rengeteg mindent lehet vele csinálni.Itt most megmutatok néhány fontos dolgot vele,és azt is hogy miképpen lehet használni.
Legalul pedig ott lesz néhány png kép és kellék amit te is meg tudsz csinálni.
1;Ruha kiigazítás:Itt van ez a lány.Sajnos a ruha 2 széle alul nem teljes ezért hogy használni lehessen,ki kell igazítani: 


A Warp Brush ecsetjét a ruha elvágott széléhez kell igazítani,a közepe táján és a balodali részt elhúzni bal felé.Egyenes vonalban.Ugyanezt a jobb oldalon is meg kell csinálni,de természetesen ott jobb felé kell húzni.

Sajnos itt ott marad egy kis egyenetlenség de ott a Warp Brush ecset szélével,finoman ki lehet igazítani.(Ezzel a köralakú kijelöléssel az ecset méretét mutatom.)
Vagy,itt van ez a lány,de a ruhája alul van levágva.Nekünk meg úgy kéne,hogy ne egyenes vonalban legyen levágva a ruhája.Lehet a eleve a ruha alját hullámossá tenni.Itt is a Warp Brush szélével kell alakítani a ruhát.

Azt is lehet,hogy teszünk rá egy olyan alsó részt,ami eleve hullámzik.Az alsó részt így most egy kicsit a Pick Tool-al összenyomjuk kisebbre,majd a ruha aljához igazítjuk.De mivel az túlságosan egyenes és közel sem igazodik a rávitt alsórész átlátszóságához a Radir eszközzel az alját finoman kiradírozzuk.Itt is a Radir Ecset szélével dolgozunk.Image-Flip Vertical.,majd jön a Warp Brush.Itt is főleg az ecset szélével dolgozunk,ámbár néha,ha nagy területet kell odébb tolni vele,akkor a közepét kell az anyagra tenni,és úgy odébb tolni.A finom mozgatást az ecset szélével kell megcsinálni.

Lépcső:A hosszú szoknya a lépcsőn,szintén a Warp Brush-al tehető élethűbbé.Itt most kisebbre kell venni a Warp Brush méretét:316 majd 180,majd egészen kicsi,hogy a fodrokat is kigazítsuk.Azaz 40 legyen.



Így eléggé élethű lesz a lépcsőn felefelé tartó höly ruhájának az alja.

Haj:hosszabbítása:
Itt a hajat akkor tudjuk meghosszabítani elég szépen,ha a Warp Brush közepével dolgozunk,még pedig nagy méretűvel. Lefelé kell húzni,egyenletesen.
Hullámos haj:Most a sok kis pontokból álló ikonra kattintsunk és kis mérettel(121)dolgozunk.Vízszintesen húzzuk balról jobbra,majd joról alra a brusht és közen haladunk lefelé.Vigyázzunk,mert nem muszáj az egész hajkoronát hullámosítani,maradjon némi egyenes rész is.Úgy érdekesebb.


Frizura igazítás:Van amikor nem tetszik a frizurája a lánynak,alaknak.Igazíthatunk rajta.Vehetjük a haját kevésbé laposra.Vagy jobban símuljon a hátára.Természetesen itt is a Brush méreteken kell állítani,hogy megfeleljen az igazítási célnak.231,majd 80 a beállítás.DE csak ennél a képnél,amit én használok.Más képeknél más a beállítás,ezt ne feledjétek el soha.



Make up:Itt ez az arc,én szeretném ha a szeme ki lenne festve.Ehhez itt van egy instant szemfestés.Lemásolom,majd átviszem a képre.A Pick Tool-al kesbbre veszem és most jön a lényeg:A Warp Brush-al ráigazítom a szemre.


Sok igazítás nem kell neki.Után megduláztam a Layer-Duplicate-val,majd az Image Mirror-Mirror Horizontal-al megfordítottam.Oda húztam a szemhez,majd a Warp Brush-al ezt is megigazítottam.

De szeretném hogy mosolyogjon a lány,ezért a Warp Brush-al egy kicsit a szája sarkát feljebb húztam mind a 2 oldalon.A középső részét,viszon egy miliméterrel lejebb toltam.Most van egy csepp mosoly az arcán.



Ugyanígy lehet a szemöldökét keskenyíteni.Persze mindezek nagyon finom mozdulatokat igényelnek.

Tárgyakat is lehet ezzel alakítgatni.Pl tornyok meghosszabbítása 



Azért választottam ezt,mert az épületegyüttes,azaz kastély kissé girbe-gurba,és ezért nem probléma ha én is ehhez igazodom.

Itt van ez a kalap!Ezt rászeretném tenni az előzőleg már megvariál lány fejére.
Másolás,beillesztés új rétegre.Igen ám,de a kalap sehogyan sem akar illeszkedni a lány fejére.Most jön a Warp Brush.


Még nagyon sok mindent lehet vele öszenyomni,eltolni,elhúzni,hullámosítani.De a maradékot majd leckéknél adom meg.Egyenlőre elég ennyi.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése