Rendszeres olvasók

2020. március 1., vasárnap

Displacement map tutorial
Mostantól a Photomanipulációs leckék egy kicsit nehezebbek lesznek.Eddigi bevezető leckék,ötletek elég lazák voltak de mivel benneteket is érdekel a Photomanipuláció,ezért jönnek az egy fokkal nehezebb leckék.

Eddig voltak olyan képek,amiket nem tudtam hogyan oldanak meg némely manipulátorok,de van 1-2 dolog amire rájöttem.Ilyen például az arcfestés és a tetkó.Itt persze nem a Makeup-ra gondoltam,hanem a művészi kép az arcra festése.A frissen szerzett tudásomat megosztom veletek,de előre megmondom nem lesz még így sem könnyű dolgotok.Elsőnek itt van 2 Pinteres link ahol rajzokat találtok,amik majd kellenek.Mentsetek le egy párat,amik tetszenek és amit hasznosnak találtok.Főleg virágos képekre gondolok.Ezeket persze nektek kell majd kifesteni,a Bödönnel.Nem nehéz.Azonban a színekkel nagyon kell vigyáznotok.Kizárólag nagyon világos pasztel színekkel fessétek ki.KB:így:Ezután női vagy férfi arcokat keressetek ki.Lehetőleg olyan arcokat,ami szembe fordulnak velünk.Ilyen képeket mindenhol lehet találni.A méretük legyen közepes.Nem jó a nagy kép,de a túl kicsi sem jó.Én 3 képet készítettem,mind a 3 más fényviszonyokat és más beállítást mutat.

1;Nyisd meg a rajzolt képedet,fesd ki a bödönnel,pasztel színekkel.Utána válaszd ki azt az arcképet amelyik szerinted jó lesz.A Window-Duplicate val készíts egy másolatot belőle,majd meglátod ez miért fontos.Most másold le a rajzképet és a Paste as New Layerrel illeszd be az arcképre.Ha kicsik akkor a sarkainál fogva akkorára,hogy az arcát simán takarja.Ha nagy akkor értelemszerűen told kisebbre.Húzd lejebb a láthatóságát a Layer palettán,majd igazíts az egyik szeméhez a virág közepét.
Állítsd vissza a láthatóságot 100-ra.Majd a Normal felratot állítsd át Burn-ra.Mint látod az egész virág kép besötétedik.Sokkal élénkebb színű lett.

2;Most a Background rétegre állj rá és duplázd meg az arc képét.Jön az Adjust-Brightness and Contrass-Levels.Van a kis táblázat alatt a csúszka és azt kell állítani,hogy egy cseppet világosabb legyen az arckép!

Vissza a Raster 1 rétegre.
3;Most pedig jön az Effects-Disortion Effects-Displacement Map.Elsőnek,hogy lásd mit is csinálsz a rajzolt képet állítsd vissza a Burn-ról,Normálra.
Kattints a megjelenő kis ikon kép mellé és keresd ki a mappában lévő a Windows Duplicateval készült másolatot.Figyeld meg hogy mennyire változik a kis festett kép.Nem szabad torzulnia nagyon,erre figyelj kérlek oda!

A pont felül a 3D surface mellett legyen és az Intensitynél kell a számokat feljebb vagy lejjebb  állítgatnod.A Wrap mellett legyen a másik pont.A harmadik pont a kép alatt a felsőbe kerüljön és a Blur a kis négyszögben 30 és az is maradjon.
  Mint látjátok a kis rajzolt festett kép csak ennyire kell hogy eltorzuljon.Minden képnél sajna más beállítás kell,de ezt ti figyelemmel tudjátok kisérni,hiszen már nem vagytok kezdők.
4;Most fogjátok a lasszót:beállítása 'Point to Point' és 'Add shift'.Rajzoljátok körbe az arcát kis ráhagyással.Selection Invert.Edit-Cut a Raster 1-en és alatta a másolaton is a Copy of Backgroun rétegen.

5;Csukd be a Raster 1 szemét és a másolat arcán kell most a radirral dolgozni,azaz óvatosan radirozd ki az arc kilógó széleit.Lehet hogy nem látod éppen jól,de akkor is tudod hogy ott van és csak nyugodtan radirozd körbe.Utána kinyitod a Raster 1 szemét és lépj arra a rétegre.Most ezt kell szépen finoman körbe radirozni.A radir átmérője 30.
6;Amikor készen vagy,lépj a Copy of Background rétegre és állítsd a láthatóságnál Overlay-re.Most vissza a Raster 1-re és a lasszóval(Feather 3)rajzold körbe a szemét óvatosan.Nálam a szemhéját,de más képeknél a szemét.
Edit-Cut mind a 2 szemnél,majd Selection None.Új réteg jön majd valami halvány pasztel színnel,én halvány lilával,rajzoljatok egy picit a szem iriszére egy szép kis foltot.Lehet ám más szín is,nekem ez van bveállítva éppen.(Én a szemhéjára rajzoltam).Ezután Overlay.

Végezetül vonjátok össze a rétegeket a Merge-Visible-vel.

Mint látjátok az arca pont olyan mintha eredetileg is belenne festve egy képpel.

A második képem egy kicsit jobban sikerült és ott már megpróbáltam a tetkózást is.Bár...majd lesz olyan kép amin máshol  és máshogy jelentekezik a tetoválás.Ugyanis az egy kicsit más tészta lesz.


A hamadik képem kevésbé lett jó,mivel ez túl sötét tónusú kép.Eredetileg is.Itt már megpróbáltam más világosítást készteni(Adjust-Variation-Lighter)A Burn-al készült réteget meg kellett duplázni hogy ezten a sötét tónusú arcon és képen valahogy észrevehető legyen.Sajna más Layer Effekt nem volt jó hozzá,hiába próbáltam.


Remélem elég érthető voltam a leírásomban.Kicsit bonyolult de érdekes dolgokat lehet vale létre hozni.Pédául az arcra egy koponya rajzát,ami színes.Stb...

Az is igaz hogy ezek itt csak arcképek,de lehet őket egy komplett manipulációba beilleszteni.
Jó munkát mindenkinek és jó szórakozást,mert mondanom se kell hogy elkészíteni könnyebb volt,mint leírni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése