Rendszeres olvasók

2020. március 15., vasárnap

Autumn Sunset Faery



 Ez egy fontos lecke,amit ajánlott mindenkinek megcsinálni.Van benne jó pár ötlet és tipp amit érdemes megfogadni.Sokat lehet belőle tanulni.

Elsőnek minden képhez való elemet megynitottam a Corelemben.A videóhoz is fontos,de a leckéhez is.A lap alján  meg a szöveg közben meglehet találni majd ezeket.



1;Az alap lesz az első.A Selections-Rectangle-valjelöld ki az alsó részét a képnek.



Edit-Copy majd Edit-Paste as New Image.

2;Selection-Elipse 

Ezzel a beállítással húzz egy kis elipszist a kép közepére,majd
keresd kis az Effects-Disortion-Splash2-t,beállítása:


Selection None.
Edit-Copy és vissza az eredeti alapra és most Edit-Paste-Paste Into Selection.

3;Ezután jön az alak:A Background Eraser következik és ezzel a beállítással 
Kattintgass körbe az alak körül.Ha kész akkor az Eraser
használatával a körvonalait tisztázd el.(Tégy egy szürke alapota kiradírozott alak alá hogy jobban láss!)
Miután megvan,akkor fogd a Lasszót és így állítsd be:

Ezzel az alak fejének a két oldalán vágd ki az éppenséggel nem szépen kinéző hajcsutakokat.Kattints a Dropper Toolra és az alak hajának a világosabb részét válaszd ki színnek.
Jön a Hair Brush. Új réteg.Helyezd el először az egyik oldalra majd új réteg és jön a másik oldalra is a haj.Igazítsd be mind a kettőt a helyére majd a két kis haj Brush-t a Layers-Merge-Merge Down-al vond össze.Utána jön az Effects-Adjust-Variation.Kattints az Origionalra,majd 2-szer a Darkerre.
Utána  lépjetek a Layer táblázatnál a felső rétegre,majd vonjátok össze a Layers-Merge-Merge Down-al a haj és az alak rétegét.Mint látjátok én előre dolgoztam és  a majdnem kész képpel folytattam.(Ne izguljatok,nekem a sokadik képem sikerült elég jól,mert sokat el lehet szúrni)
Most pedig tegyük élénkebbé a képet az Effects-xero-Bad Dream segítségével:

Fogd a Burn Brush-t és a sötétebb részeket parányit tegyük még kifejezetebbé.

Ezután jön a Dodge Brush:
a beállítása.



4;Most másold le az alakot és lépj az alap képére.Mivel ez túl nagy,ezért le kell kissebbíteni:
Image-Resize-By Percentage:50%  és alul az All Layers-nél legyen benne a pipa.Ezután a Paste as Nem Layer-el másoljuk bele az egerünkben lévő alak képét.Igazítsuk a vízkörök közepéhez,de előtte a sarkánál a
fogva nyomd egy kicsit kisebbre.

5;Most fogd a lasszódat,beállítás ez legyen:


Ezzel rajzold körbe óvatosan a csizmája alsó részét,mert ez fog a víz alatt lenni.Edit-Copy majd Edit-Cut.Jön rá egy New Raster Layer és most másold bele a Paste-Into Selection-al a kivágott csizmácskát.Majd a Layer táblázatnál a láthatóságát vedd le 34-re.Selection None majd Vond össze a két réteget a Merge Down al és megint egy kis igazítás hogy a vízkörök kellős közepére kerüljön ez a kis halvány csizmácska.(Lásd a videót)

6;Most ezt a kis madárkát másold át a képedre.
Layer-Duplicate majd Effects-Adjust-Variation és egyszer az Original-ra majd 2-szer More Yellow és 2-szer More Red a felső madárkára.Most fogd az Erasert: Beállítása:

Kattintgass a madárra és amikor kész vond össze a madárka 2 rétegét,majd a Pick Tool-al a sarkánál fogva toljátok kissebbre a csicsergőt.Ugyanezzel az eszközzel szépen told oda az ujjára,kezére a kismadarat.
Ha ezzel megvagytok,akkor jön a tündérszárny.
A vedeó útmutatása szerint illeszd be a képre és amikor már mind a két szárnyacska készen van,akkort jön rá az Effects-Edge Effects-Enchance Moore.

7;Most pedig a szitakötők jönnek rá.Itt variálhattok kinek mi tetszik én mindenfélét kipróbáltam.Ha megvagytok vele,akkor lehet rá még csillagocskákat fényeket varázsolni és egy nagy  csoport madarat az égre.Nagyon szuper hatást érhettek el ha a ruhája itt ott kissé áttetsző lesz.Ezt az Eraser-el érhetitek el.Beállítása:

Végezetül vonjátok össze a rétegeket,majd írjátok alá és mentsétek.

Ajánlatos előtte vagy még közben is a videót nézni,mivel sokkal könnyebb lesz elkészíteni.

Innen letölthetőek a Brushok abr formátumban.




Az én variációim





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése