Rendszeres olvasók

2020. március 20., péntek

Dead SwanEz a tutorial most nagyon kedvez nektek!Ugyanis előre dolgoztam és minden kellék ,alak stb...minden megvan elkészítve,Nektek csak néhány apróság maradt.Habár azt kell mondjam,ez sem kerül kevesebb időbe.

Itt van rar fájlban minden kellék:RAR

1;Nyissátok meg az alapot aminek a neve úgy kezdődik hogy "a perfect...".Majd keressétek meg a fatörzset.Ezt másoljátok le majd vigyétek át az alapra.A videó szerint helyezzétek el.Utána az eraser-el a png középre eső sarkaitegy cseppet radírozzátok ki,hogy jobban beleolvadjon a háttérbe.

2;Az alap rétegén-Selection All majd Layer-New  Raster Layer.Arrange-Send to Bottom.Elsőnek a zöld színű fractál kép jön és azt a Paste Into Selectionnal másoljátok be.Új réteg és most jön az öszi tájkép,amit szintén belemásoltok a Paste into Selectionnal.Majd jön a maszk rá.(20/20-as maszk)Layers-Merge-Merge Group.Megint jön egy új réteg és a harmadik képet-a videó szerint- másoljátok bele a kijelölésbe.A Layer palettán a láthatóságát állítsátok be a Hard Light-ra.Selection None.

3;Jön az alak:Elsőnek a xero-Bad Dream effektet tegyétek rá,felül a Softnesst állítsátok 10-re és alul az Exposure-t viszont 40-rre kell állítani.ez kicsit kissé világosabbá teszi.Kattintsatok a Pick Tool-ra és a sarkánál fogva csúsztassátok össze egy kicsit.Másold át az alapra.Itt még igazíthatsz rajta.Layers-Duplicate,majd jön az Effects-Adjust-Variation: az alsó képet-1x Original- 2 x More Yellow.A felső képet padig-1x Original-2x Darker.Utána az Eraserrel a felső kép jobb oldalán kattintgass és mint látod ott a fényviszonyoknak megfelelő Light effekt keletkezik így.Vond össze mind a két réteget.
4;Most nyisd meg a faág png-t és a lombnak való png képet,Elsőnek a faágat kell a videó szerint elhelyezni.
Kövesd a videó utmutatását hogy egy kis trükkel hogyan lehet a faágat a fához tartózónak megcsinálni.Utána a lombnak való képet másold le majd helyezd el ,igazítsd be a helyére,majd Layer-duplicate,és azt is igazítsd be a videó útmutatása szerint.Annyiszor,ahányszor jónak látod.
5;Ha megvagytok,akkor a páfrányokat kell elhelyezni a képen,úgy mintahogyan a videón látni lehet.Használd a színezésre az Adjust-Variation-t,azaz a Darker-ra kattintva benne sötétebbé varázsolhatod,és az egyiknél meg kicsit napsütöttebbé.

6;A páfrányok után a füvet kell a lába elé helyezni,a videó útmutatásával.
7;Utána az alak árnyékát kell megcsinálni,szintén a videó szerint.Leírni sokkal nehezebb mint megcsinálni.
8;Következik a hattyú és a azt a sarkánál fogvan told összébb majd másold be a képre.Ott aztán a színezését is megtudod csinálni a Change to Target Brush segítségével.Alul zöld,felül kék árnyékot,színt vigyetek rá.
9;Majd helyezzétek el a varjakat a kép baloldalán,lehet más madárka is!Ezeknek is kell árnyék és azt fekete Brush-al rajzoljátok meg.

Ezzel kész is a kép.Vonjátok ösze a rétegeket,írjátok alá és lehet menteni.

Nem adtam meg sok általam használt brush-nak és egyébbnek a beállítását,számait.Ezeket mind magatoknak kell kitalálni és megalkotni.Ideje egy kicsit nagyobb szabadságot élveznetek,hiszen már 1 éve hogy csináljátok és mára nagyon sok mindent ismertek,tudtok.Lényegében a kezdő szintről,haladó szintre emelkedtetek,léptetek.Mára ,már világos mindannyiótok számára,hogy ez nem szerkesztés pontos számokkal adatokkal,hanem érzés és tehetség szerinti manipuláció.Tehetségből pedig mindannyiótoknak van bőven!

Kedves Filtrések,ezt ti is megtudjátok csinálni.Csak néhány apró részletben tér el a Corelesek készítési módjától.

Dragonfly Brush

Az én képeim:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése