Rendszeres olvasók

2020. január 9., csütörtök

Shu Inspiration





Shuichi Mizugoch azaz Shu Littlebit nevét és mu nkáit mindenki ismeri.Itt van egy link ahol megnzhetitek a képeit! 
Nekem ihletet,ötletet adott és ezt szeretném megosztani veletek.

1;Nyissatok egy 1000 x 1000 pixeles transzparens alapot.Ezt töltsétek ki egy pasztel színnel.
Selection All és egy réteg.
Ezt az alapot színezzétek át arra a színre az Adjust-Hue and Saturation Colorize-val,mint amivel a Transzparens alapot kitöltöttétek.A Layer táblázatban állítsátok Hard Light-ra. Vonjátok össze a 2 réteget.


2;Jön rá egy új réteg,majd a
Selection-Elipse segítségével húzzunk egy ellipszist. Nem baj ha nem sikerül középre.Ezt utána töltsük ki egy az alapszínhez hasonló sötétebb árnyalatú színnel.
Selection None.
Majd egy újabb ellipszis következik,de ez legyen kisebb.
Ezt sem kell teljesen középre rajzolni,sőt jobb ha  az alsó része szélesebb lesz,mint a felső.Edit-Cut.Selection-Modify.
Layer-New Raster Layer.
Select Selection Borders,kitöltjük az alapszín legvilágosabb árnyalatával,majd Selection-Invert és Adjust-Blur-Gaussian blur
2.Selection None.Most a Varázspálcával az Ellipszis külső része mellé kattintunk. Selection-Invert és New Raster Layer.Selection-Modify-Select Selection Borders,ezt is kitöltjük a világos árnyalattal és megint Invert,majd Adjust-Blur-Gaussian Blur-2.A Layer táblázaton lépjünk a legfelső rétegre és jön a Layers-Merge-Merge Down,majd megismételjük.


3;Ezután már csak alakítani kell az ellipszisen tetszés szerint,kinek mi tetszik jobban.(pl:Warp Brush-Right Twirl és Left Twirl,vagy jöhet rá Disortion Effects valamelyik effektje,Vagy a Radirral kilukasszuk a szélesebb részt és az Alien Skin-Impact-Glass effektet alkalmazzuk,stb,stb. Nagyon sok lehetőség van a variációra,és itt mindenki szabad kezet kap.)





4;Válasszunk egy szép kivágott png képet és ha kell vagy csak szeretnénk,akkor a Change to Target Brush-al színezzük át,de akár maradhat az eredeti színében is,ha illik a képhez.Másoljuk le,majd a Paste as New Layerrel helyezzük az Ellipszis alakzat mögé.Magát az Ellipszist most a Láthatóságánál vegyük lejjebb,hogy átlátszó legyen,Ezután a Gradienteknél válasszuk ki az alaphoz leginkább illő  Gradientet,állítsuk be,
majd,a Varázspálcára kattintva jelöljük ki az Ellipszis belső részét.Jön egy új réteg az alapra,és a kijelölést töltsük ki a Gradientel. Selection None.
Most már csak a szépítés jön,ami bármi lehet,ha illik a képhez.Ha,túlságosan egybe olvad az alap az ellipszissel,akkor kattintsunk az Effects-Adjust Variation-Darkerre és tegyük mondjuk az alapot sötétebbé,vagy az ellipszist a Lighterrel világosabbá.Ha 2x-3x ezekre kattintunk jó is lesz.

Vonjuk össze a rétegeket,írjuk alá és kész a kép,lehet menteni.

Mivel ezt már másodszor írom le,az első elveszett,hát mostanra már könnyebb elkészíteni.mint leírni.

Shu más képeiről is lehet mintát ötletet venni.Egyetlen egy dolog tilos:nem lehet Shu képeiből készült png képeket alkalmazni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése