Rendszeres olvasók

2019. március 2., szombat

Ötletbörze-Hue Brush


Ismét egy nagyon érdekes ötletet hoztam el nektek!Eddig még soha,sehol,senkinél sem láttam,hogy használta volna ezt a színezési technikát!Én is csak hébe-hóbe vettem elő,pedig roppant hatásos technika.
Ez pedig a Hue Brush.

Ám van néhány dolog amin nem lehet alkalmazni.Nem tudod vele a fekete,a sötétszürke és a fehér vagy nagyon világos árnyalatú dolgokat átszínezni.Egyszerűen ezeket nem fogja!Ezt tehát nagyon jól jegyezzétek meg!!!!!

Rengeteg mindent lehet vele átszínezni,érdekesebbé tenni.A kis méretű brush-t ne használjátok,iszonyú ronda lesz vele minden!Én a 400 illetve 300 pixel méretű brusht használtam,egyes képeknél a szebb hatás elérése érdekében a 6-7-800 pixeles brush is előkerült. 

Eza beállítása,de a brush méret az mindig változik!ISMÉTLEM:SOHA ne használjátok a kis méretű brusht!!RONDA!

A munkát mindig,csak balról,jobbra vagy fordítva és ha felülről színeztek lefelé,akkor mindenhol ugyanezt tegyétek.Ha a képen egy rész színével nem vagytok megelégedve,akkor oda arra a részre kattintgathattok,hogy más színű legyen.Soha nem oda-vissza színezzünk!

Itt van néhány példa,hogy mire tudtam felhasználni:

Unalmas táj:Brush méret:473 


Fraktál átszínezés:Méret ugyanakkora mit az előbb:473  






Angyal és tündérszárny:







Virágok:





Ruha vagy anyag:


Igen érdekes hatást lehet elérni,ha a Hardness-t 100-ra állítjuk,akkor a szivárvány színei különállóak lesznek.

Ezt utána a Mehdi-Eraser Classic-al lehet használhatóvá tenni magunk számára.(Ne feledjétek,előtte a Layers-Promote Background Layerre kell kattintai,hogy az effekt működjön.)

Ilyen lesz ha képhez alkalmazzátok.


Végül egy kis figyelmeztetést:ha azt akarjátok hogy egy kép mutasson,akkor minél kevesebb szín legyen a hátteren.Az ilyen elmosódott szárny,az egyszínű sötétebb alapon mutat jól!Tehát ne legyen túl mozgalmas a háttét az ilyenhez.A nem elmosódott szélü png-khez szintén olyan háttér kell,ami lehetőleg egyszínűre van véve.


Végezetül felrakok néhány olyan png-t,amit lehet színezni a Hue Brush-al.

















1 megjegyzés:

  1. Szeretném megköszönni azt a sok ismeretet, ötletet, tanítást, amit kaptam tőled. Rengeteg munkád lehet benne, nyilván nagyon érted is a szerkesztési lehetőségeket, tisztelem a tudásodat. Sajnos nem igazán lehet találni önzetlen, segítőkész szerkesztőket, magunktól pedig nagyon nehéz bármit is kitalálni. Az ember próbálgat ezt,azt....rájön dolgokra, de ez korántsem elég.A sok leckézésből lehet ugyan tanulni, ám ez nem elég. Köszönöm mégegyszer a sok sok segítságet, magyarázatot. Szeretettel Mokosné Emília

    VálaszTörlés