Rendszeres olvasók

2019. március 8., péntek

Ötletbörze-Tippek,trükkök,ötletek

Tippek,trükkök,ötletek


Rengeteg olyan apróság van,amivel még szebbé érdekesebbé tehetjük a képünket.
Csak éppen eddig vagy nem így használtátok ezeket a dolgokat,vagy mégcsak nem is hallottatok róla.
Na,én ezen változtatok és bemutatok néháhy ötletet,tippet és trükköt!

Sajnos itt a Filtrések hátrányban lesznek,mivel nincs olyan eszköztáruk mint a Coreleseknek,de azért ott sem lehetetlen a megoldásuk,csak éppen más trükköket kell alkalmazni.

1;CHANGE COLR TARGET  


Biztos vagyok benne hogy már használtátok és ismeritek ezt a színezést.DE!Nem így!
Első lépésként a kép méretétől függően a lasszóval ki kell jelölni az átszínezendő területet,azaz ruhát,vagy hajat vagy mást.Nem akárhogy,amikor a lasszóra kattintasz akkor ott a felső sorban a Feather felirat melletti kis kockában a számot 4-re kell venni ha nagy méretű képpel dolgozol,míg ha kicsivel akkor 1-vagy 2 legyen a ráhagyás,a Feather mértéke.(Én jobban szeretek ezzel kivágni alakokat,stb.,mert ez lágyabbá teszi a körvonalakat,míg ha a Filtrében vagy Photoshopban vágjuk ki,akkor bizony néha nagyon erős körvonalakkal,fehér szélekkel találkozik az ember.)
Ezután vedd a Change Color Target méretét így,ha nagy képpel van dolgod,ha kicsivel,akkor kisebbre kell venni.:

Ha a színt egy kicsit erősebbre szeretnénk venni,akkor 2x vagy 3x is rá kell kattintani.De,szerintem elég 1x,mivel az általában elég.Ezután a haját kell szépen,az előző értékekkel körberajzolni,utána ugyanezzel a beállítású Brush-al kattintsunk,akár többször is a körberajzolt hajra.Én itt a legsötétebb lilátválasztottam,vagy legalábbis majdnem.:


2;ÁRNYÉKOLÁS

Itt most nem arra gondolok,amikor az Effects 3d effektjeit kell alkalmazni,hanem most az alaknak a kihangsúlyozása a lényeg,árnyékolással.
Első lépésben,duplázdd meg a png képedet.Az alsó maradhat ugyanolyannak mint eddig,de a felső réteget az Adjust-Variation-Darker-re kattintva sötétítsük be.Ez2x,3x,4x-ri alkalmat jelent.

Most kattints a radirra majd így állítsd be:

Ezzel a beállítással töröld a képednek azt az oldalát,ahol a fény éri.Csak a felső rétegen dolgozunk.Ezután vond össze a 2 réteget.


FILTRÉSEKNEK:

A png képet megdupláztam,a színezés az Éjszakai Effekttel végeztem az alsó rétegen,majd a Radirral
bal felől,ahol az árnyék van a png képen ott töröltem ki a felső rétegen.Természetesen,ha az árnyék a jobb oldalon van,akkor,onnan törölhetünk.


KIVÁGOTT KÉPEK FEHÉR SZÉLÉNEK AZ ELTÜNTETÉSE

Itt van ez a szép tube,de sajnos fehér szín van mindenhol,ahol nem kellene.

Ezt el kéne tüntetni.
A dolog egyszerű!
Új rétegen legyen a tube,majd duplázd meg.Majd a Layers táblán állítsd Overly-re.Utána felül a radirral törölgesd azt a részt ahol a hajfürtök körüli fehér rész van.Sajnos így sem lesz tökéletes,de mindenesetre szebb lesz,mint előtte.A radir beállítása:
és lehet 


FILTRÉSEKNEK:

Itt is duplázd meg a png-t,majd az alsó rétegre állva a Keverék módnál állítsd be a keverést a Minimum...-ra,majd a felső rétegnél a radirral törölgetheted az egyes részeket,ahol csúnyán látszik a fehérség.


Mindkét programban lehet ezt a png-t is árnyákolni,csak még jobb lesz attól.

Amikor egy képet vagy png-t megduplázol és az alsó részt a Layer effektek valamelyikével átvarázsolod,akkor ezt a 2 réteget sehogyan se vond össze,csak akkor ha az egész munkát befejezted.Akkor a Layers-Merge-Visible vagy all Flatten-al vond össze.A MERGE DOWN NEM JÓ,MERT AKKOR MIND A 2 RÉTEGRE RÁTESZI UGYANAZT A LAYER EFFEKTET.

Ugyanezzel a módszerrel tehetjük meg azt hogy a fűszálak körül se legyen fehér keret.

Amikor árnyékoljuk a png-t,akkor még a Drop Shadow-ra sincs szükség,mert a kép kiemelkedik a háttérből így.

BURN BRUSH ÉS A DODGE BRUSH

Mindjárt elöljáróban megmondom,hogy a Dodge brusht lehetőleg ne használjátok,fakít.
A Burn Brush-t is csak akkor ha leveszitek az opacity-t 40 körülire.
Ennél a képemnél ezt is alkalmaztam,alulról felfelé kattintgatvan a brush mérete pedig jó nagy legyen.


Bármelyik tippet,trükköt alkalmazzátok,arra mindig ügyeljetek,hogy a hátteren a fény merről jön és a png képet is úgy kell elhelyezni,hogy pontosan arról jöjjön a fény a png-re is!!!

Egyenlőre ennyi,de van még egy pár dolog a tarsolyomban,azonban az majd később lesz leírva.
Ugyanez vonatkozik a Filtrésekre is!

Filtrében


Corelben



Corelben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése