Rendszeres olvasók

2019. január 31., csütörtök

Árnyékok 1 Filtréseknek is!!!!




Az árnyékok fontosak mind a képszerkesztésben,mind pedig a Photomanipulációban.
Most elsőnek egy igen érdekes  megoldást írok le.Az egyik a dark,horror képeknél jelent sokat,jobban kihangsúlyozza a kép mondanivalóját.
A másik majd inkább a többi stílusnál jöhet jól.
Anyag ITT
1;
Nyiss meg egy transzparens alapot.Layer Duplicate.Selection all és ezt az alapot másold be a kijelölésbe.

2;
Itt van ez a rózsaablak,

másod le az Edit Copy-val.és helyezd el az alapon a Paste as New Layer-el.Kattints a Pick Tool-ra és ha nagy az ablak,akkor a sarkánál fogva tedd kisebbé.Az oldalsó kis kockánál fogva pedig csúsztasd egy kicsit keskenyebbé,hogy ovális legyen.Most a Varázspálcával kattints az ablak üresen lévő kazettáiba és tetszés szerint jelölj ki jó néhányat.Ezután az alatta lévő rétegre lépjetek és az Edit-Cut-al vágjátok ki az alapot.
Marad a kijelölés és most a Radir eszközre kattintsatok és így állítsátok be:
Ezzel most kattintgassatok a megmaradt ablakszemekre,hogy úgy nézzen ki mint valami alig átlátszó üveg.Nem baj,ha nem mindegyiket sikerül teljesen elhalványítani. 
Selection None.
Vissza a legalsó,Transzparens alaphoz és erre kell átmásolni agy dark háttérképet,nem a Paste Intos Selectionnal,hanem a Paste as New Layer-el.Utána csak csúsztassátok ezt az alapot oda ahol az ablak mögött egy érdekes képet mutat.(Amikor összevonjuk majd a rétegeket,a felesleg lemarad.)
Most vissza az ablakhoz a raster 4 rétegre és az Effects-Adjust-Variation-ra kattintsatok.Itt elsőnek a katt az Original-ra majd 1x a More Blue,More Cyan és 3x a Darker-re.Utána az Ok gombra.Most jön egy kis árnyék rá: 



Itt nagyon fontos hogy feltétlenül jelöljétek be a kis kockát a Shadow on new layer-t.
Miután ezzel megvagytok lépjetek az árnyék rétegére és az alsó részét töröljétek ki.Ami még fontos a középső részeken is kell törölni az árnyékot.Csakis az ablak felső és jobboldali részén maradjon árnyék.Lépjetek vissza az ablak rétegére és Merge Down-al vonjátok össze a 2 réteget.
3;
Miután ez is megvan,most a legfelső rétegere jön baloldalra egy szépen kivágott dark témájú tube vagy png kép.Én ezt választottam,de ti választhattok mást is.A lényeg a kivágás,hogy az pontos legyen és nem elmosódott szélű.Ezt az Edit-Copy majd Edit-Paste as Nem Layer-el illesszétek a képetekre,majd toljátok át baloldalra a Pick Tool-al.

Layer Duplicate.
Lépjetek az alsó tube lépre,míg a felsőnek csukjátok be a szemét,hogy ne zavarjon.
Most pedig jön az Adjust-Hue and Saturation-Hue/Saturation/Lightness. 



Mint látjátok koromfekete lett a tube és ez a jó.
Most kattintsatok a Pick Tool-ra és így állítsátok be: 



Ezután már csak a felső bal kockával toljuk össze a képünk felső részét,majd nyissuk ki a szemét a színes png képünknek,de ne lépjünk rá,hanem húzzuk az árnyékot kissé jobb felé,forgassuk el lefelé,majd az alsó sötét színű árnyképet a közepénél fogva,addig igazítjuk,míg (az én png képem esetében)a lába ujja szintjébe kerül.

Adjus-Blur-Blur,Adust-Blur-More Blur.
4;
Majd rakjunk rá a vállára egy hollót és azt addig igazítsuk míg a helyére nem kerül.Ezt is duplázzuk meg majd ugyan úgy járunk el,mint az alak esetében.Az árnyképet az alak árnyképéhez toljuk és ha kell a Warp Brush-al még torzíthatunk rajta.Mondjuk úgy mintha az árnyék holló éppen kitárná a szárnyát.
5;
Vonjuk össze a rétegeket.Ha van még olyan png képünk,ami a témához illik azt is tegyük rá,és azt is hasonló módon árnyékoljuk.(koponya,gyartya,fegyver stb)Vagy írjatok rá valamit egy horror betűtípussal.Én fegyvert raktam rá,és annak az árnyéka más szögben került oda,mivel a helye máshova került.
A kép készen is van,már csak a nevetek hiányzik róla.
Ha akarjátok,akkor használhattok saját png,és jpeg képeket,az ablak marad és a beállítások is!


Íme egy másik kép,csak egy cseppet változott a más féle png képektől.


FILTRÉSEKNEK



 A Filtréseknek,akiknek még nincs elég gyakorlatuk készítettem el ezt a leckét.Igaz,más lett mint a Corelben,de a lehetőségekhez mérten itt is lehet manipulálni a képet,bár sokkal többet kell vele vacakolni.
1;
Nyissatok egy 1200x800 pixeles alapot.Elsőnek a tájképet kell lemásolni utána beilleszteni.
Utána jön a töredezett alap és azt is le kell másolni,meg beilleszteni.Majd az ablak jön,amit szintén le kell másolni és utána beilleszteni.Itt lehet egy kicsit nagyítani az ablak méretén.Az eredeti 600x598 pixel helyett,az alsó részen írjatok be 750 pixelt.

Majd másolás,beillesztés.Toljátok oda ahova szeretnétek.
2;
Most kattintsatok a Radir eszközre. 

Így állítsátok be.Ezután lépjetek a töredezett rétegre alatta és kezdjétek el óvatosan törölgetni néhány ablakszemet.Ha kész akkor a megmaradt ablakszemekre is rátérhettek,de ott már így kell beállítani. 
Most kicsit maszatoljatok vele,úgy mintha az üveg jó koszos lenne,de azért átlátszó.
3;
Ismét lépjetek az ablak keret rétegére és jön a Szűrők-Szűrők8bf-Adjust-Variations.Itt katt az Original-ra,majd 1x a More Blue,és More Cyan-ra majd 3x a Darker-ra.
Jobb egérgomb katt a keret rétegen és a megjelenő listából válasszuk az Egyesítés az előző réteggel feliratot.
4;
Most az alak jön.Másolás,beillesztés.Toljátok a helyére,majd ismét másolás,beillesztés és így két alak lesz ugyanazon a helyen.A legfelső rétegre kattintva a Látható elől szedd ki a pipát,majd a Zárolt elé tedd be.Lépj az alak második rétegére.A Szűrők-Színek-Éjjeli effektus-ra kattints,utána szintén Színek-Szürkeskála.Majd jön az Adjust-Variations és ott katt az Originalra,majd 3 x a Darker-re.
Réteg-Kijelölés elforgatása-Torzítás.Ezzel egy darabig elvacakolhatsz,míg nagyjából nem sikerül olyanra,ami elfogadható.Az elmosást az eszköztárban található csepp formájú ikonra kattintva csináljuk meg úgy hogy csak a szélein kell végig menni az árnyéknak.
Ezután katt a zárolt rétegre és szedd ki a pipát a Zárolt felirat mellől és tedd be a pipát a Látható elé.Majd a sötét árnyképet és a színes alakot,addig tologassátok,míg megfelelő helyre nem kerül.A legfelső rétegre kattintva a jobb egérgombbal,a listából válaszd ki azt a feliratot,amelyik egyesíti a 2 képet.Ezután még egy kicsit toljátok oda,ahol jól mutat.
5;
Következik a 2 madár ráhelyezése a képre,de előtte kicsinyítsük le mind a két képet.(Varjú vagy Holló)
Az egyik
a másik 
legyen.Mindkettőnél másolás,beillesztés a képünkre majd mind a kettőnél alkalmazzuk az éjjeli effektust.Ha a madárkákat árnyékolni akarjuk,akkor az alattuk lévő rétegre kerüljön egy új réteg,majd az eszköztárban kattintsunk az Ecsetre. 
a Szín fekete.és alul a lenyílóban a Szénrajzot válasszuk ki.A Nyomás legyen a lehető legalacsonyabb.Rajzoljuk a madárkák alatti rétegen az alakjukat finoman körbe,de csak ott ahol ablak vagy fal van.
6;
Ezután már csak írni kell rá.Persze csak akkor,ha akarunk.Katt a legfelső sorban a nagy T betüre:

 Vonjuk össze a rétegeket.Jpeg képként lehet menteni.







A hollók képei:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése