Rendszeres olvasók

2019. január 17., csütörtök

Gyors kivágás ráhagyással!Van,amikor nem kell olyan nagy pontosság a kivágáshoz,ezért lehet egy kicsikét ráhagyni a szélére.Nem minden esetben jó,de van amikor gyorsan kell a png.Ilyenkor lehet egy kicsit a ráhagyást alkalmazni.

A következő képpen járjunk el.

A lasszó ikonra kattintva,beállítjuk felül. 

Utána a képet körberajzoljuk a lasszóval,majd Edit-Copy és Edit-Paste as New Image.Most azokat a részeket kell kivágni amik még ott vannak a közepén.

Tehát azokat egyesével kijelöljük,majd az Edit-Cut-al vagy a gépünkön lévő Delete gombbal töröljük.

Ha ez készen van,akkor jön az egészre egy New Raster Layer amit kitöltünk fekete sznnel,majd a Layers-Arrange-Move down-al lejebb visszük.Most azokat a részeket kell kijelölni,amik még ott maradtak.Ezek csak kisebb kilógó részek és ezeket is kivágjuk.Vagy levágjuk.
Ekkor ilyen lesz.

Vannak azonban olyan részei is,amiket egy kicsit ki kell igazítani.Menjünk a Warp Brush-hoz.Így kell beállítani.

Utána a Warp Brush-t oda tesszük ahova kell az igazítás és egy pár pixelnyit feljebb toljuk vele:
                                                            Ilyen lett:Nézzük végig az egész kép részeit,főleg a széleket.Egyes helyeken kijebb kell húzni,más helyeken beljebb kell tolni pár pixelnyit.

Eza módszer nagyon gyors és néha pont erre van szükség,mert a pontos kivágás sok időt vesz igénybe.Így viszont olyan,mintha lenne rajta egy csepp árnyék.Általában semleges színű háttérhez jó,meg a sok színű háttérhez is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése