Rendszeres olvasók

2020. október 19., hétfő

Little Angel-PS tutorial 5.







Ez a lecke a lehető legkönnyebb minden kezdő számára.Az előző leckék sajnos a kezdőknek eléggé bonyolultak voltak,én ugyan meg tudtam csinálni,de még mindig újra és újra vissza kell néznem mit is kell csinálni.Így tehát a mostani leckémmel kedvezek mindenki számára.


Elsőnek nyissunk meg minden kelléket,képet a PS-ben.Utána a png és psd képeket átszínezzük.Katt az fx-re és válaszd ki a Color Overlay feliratot.Megjelenik a tábla.Abban a piros színt állítsd át kékre,a felirat marad Normal,majd az alatta lévő Opacity csúszkát húzd lejebb míg a megfelelő színt nem látofód a png vagy psd képen.


Ha ezzel megvagy,akkor katt a Pebn Tool-ra és jelöld ki a videónlátottak alapján az alakot.Katt a kép közepére és a megjelenő listából a Make Selection-t kiválasztva,kattints rá,majd a kis táblát okézd le.Amikor megvan kattints a kis négyzetre alul,aminek a közepe lukas és már ki is van vágva a kép,utána a fekete maszkra kattintva az előjövő listából válaszd ki a Refine Mask feliratot.Fehér lesz a háttere a kivágott alaknak.Mellette megjelenik egy Brush forma aminek a méretét felül tudod megváltoztatni.Ezzel a Brush-al óvatosan haladva a kivágott alak haját és egyebét tudod úgy törölgetni hogy minden hajszál látható legyen.Ha megvagy,akkor katt az OK-ra.


Amikor kész,akkor kattints a kör alakú ikonra és a listából válaszd ki a Color Balance feliratot.Állítsd be a megfelelő színt(lásd a videót).

Új réteg.A felső szín kockát állítsd be az egyik legsötétebb kékre.A Brush kocka melletta Opacity legyen 19;majd a Brush mérete is legyen kisebb!Ezzel a videón látottak szerint a ruhája alsó részét színezzétek át,majd a fatörzs alsó részét is úgy mintahogy a füvet meg a talajt is.Azon akár 2x is átmehettek.


Ezután jön a háttér ami egy szép sötét színű BG,majd húzd le a felitóratánál és húzd át a képre.

Ctrl+T és nagyítsd a megfelelő méretre a hátteredet.Utána ezt a hátteret húzd lefelé az alak képe alá.


Most a Hold png képe jön.Maradj azon a rétegen ami sötét éjszakai eget ábrázolja.A hold-nál is fontos a színezés,mert ez így szürke.Ezért az fx-re kattintva hívd elő a Color Overlay-tés a szín kockát a megjelenő táblában,fehér színre állítsd be és az Opacity-t húzd le a megfelelő mértékig.Utána a holdat is húzdát a képre.majd:Ctrl+T és állítsd kisebbre.Told össze.Duplázzd meg a hold rétegét és az alsó holdra állva a Filter-Blur-Gaussian Blur-al mosd el ezt a holdat.Így olyan lesz mintha fényudvara lenne a holdnak.


Ezután a szárnyakat kell átvinneg a kis angyal háta mögé.Beállítod a megfelelő helyre,de ne felejtsd el hogy azt a beállítást rögzítsd,Azaz kattints a a Move tool-ra és az Apply-ra.

Most a kis növényke jön.Azt is húzd át a képre,majd told össze kisebbre.Jöna kör alakú ikon alul és a Color Banavónce és színezd át a növénykét.Utána jön egy új réteg és a sötétkék színnel az alsó részét tedd sötétebbé.

Új réteg és most egykisebb Brush mérettel és fehér színnel az arcára tegyél néhány helyen fényfoltot,majd ugyanezt a szárnyakon is ismételd meg.


Ha készen vagy,akkor vond össze:Layers-Merge Visible.Utána már csak írd alá.

Ne feletsd el,hogy közben a videón nézd az elkészítést,segítségedre lesz.

 Na,a lényeg lemaradt:






Szárnyat másikat raktam fel,mert a PSD formátumot ez az oldal nem fogadja el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése