Rendszeres olvasók

2020. augusztus 1., szombat

Keeper in the Light

Igazából,már hónapok óta nem volt lehetőségem em leckét írni,csinálni,de még képet is csak vagy kettőt,az is elveszett az űrben.Most itt van egy új és nagyon egyszerű,ámde látványos kép elkészítésének a módja.Megvan videón és írok is hozzá szöveges leckét is.Sőt,a hozzávaló képeket is ide felrakom.

Az anyag itt van:






A lecke leírása:Elsőnek nyisd meg a füves alapot,Layer réteg rá,majd Move Down.Selection All.
2;

Hozd be a programba a Frostbo texture képét,másold le,mag Paste Into Selection.
3;

Most a szarvas alakját kell behozni,majd a képet duplikázd meg.A felső képet az Adjust Variation-More Blue,More Magenta és More Darken-el színezd át.Utána jön az Effects-Photo - Black and White Effect jön rá,a Brtightness csúszkáját állítsd be  54-re,majd a Layers táblázatban húzd le a láthatóságát 30 körülire.Vond össze a 2 réteget,majd másold le és a Füves alapra helyezd el új rétegen.

4;

Mivel nagy a Pick Tool segítségével Állítsd be a megfelelő méretet.Utána a  Clone Brush jön,de előtte lépj a szarvasalatti rétegre és (méret:174) kattints a jobb egérgombbal,azaz másolj és ezután lépj a szarvas rétegére majd kattints a jobb egérgombbal és belemásolod a füves részt a szarvas lába elé.

5;

Most lépj a legalsó rétegre,és azt duplázd meg a Layer Duplicate segítségével.Maradj ezen a rétegen és jöjjön rá az Adjust- Hue and Saturation-Colorize:220 és 37 beállítással.

Lépj egyel feljebb a füves rétegre és azt is hasonló képpen színezd át.

6;
Utána jön a szarvas,ámde azt másképpen kell átszínezni: a xero-Ultraviolet-re kell kattintani,beállítása:127 kell legyen.

7;

Most másol le a madárkát és a Layer palettán lépj a füves részre és arra másold be új rétegen.A Pick Tool segítségével méretezd át,majd igazítsd be a szarvas fejére.Ezután jön rá a xero-Bad Dream: Legfelül a Softness van azt állítsd 12-re,majd a legalsó részen az Exposure jön azt -50-re kell állítani.Kattintsd rá az effektet.

8;

Jön a fény effekt rá.Másold le,és azt új rétegen a madárka alatt kell a képre tenni.A Layer palettán a Normal feliratot állítsd Screen-re és eltűnik a fekete alap,marad a fény effekt.Ezt a Pick Tool-al kell kisebbé varázsolni,míg nem illik pontosan a szarvas 2 agancsa közé.Hogy fényesebb legyen ezt duplázd meg,majd vond össze a 2 réteget.

9;

Most egy érdekes lépés következik.Kattints bal oldalon a Radir eszközre és keres ki egy olyan formát ami leginkább emlékeztet egy csillag-ra. Olyasmi mint ez:
Ezzel,amit 70-re kell állítani,lépj a Copy of Raster rétegre és azt a néhány csillagot amit szeretnénk színesben látni azt kattintgatással töröld ki erről a rétegről.Majd vond össze az alatta lévő réteggel.

10;

Most a szarvas rétegére jön egy új réteg és 3 pixeles méretű brush-al rajzoljatok fénylő részeket a szarvára és azokra a részekre amiket a fény érhet.Kicsit nehéz lesz,de nem baj ha girbe-gurba a vonal,mert ha kész vagytok vele,akkor jön az Adjust-Blur-Gaussian Blur 4 és azzalmáris másképpen néz ki.Ha még mindig van ami igazításra szorul akkor azt a Warp Brush-ak kell megigazítani.

11;Most a madárka rétegére kell mennünk és radirozzuk ki a fatörzset amin ül meg a feliratot hogy ki készítette.
Ezután alulról felfelé haladva  a rétegeket sötétítsük be az Adjust-Variation-Darkerrel 1x kattintva rá.Azaz:A csillagozott réteg,a füves réteg és a szarvas rétege is.

11;

Ezután vonjátok össze az összes réteget és nevet adva mentsétek el a képtáratokba.Előtte azonban írjátok alá.

Ennyi az egész!Nem nehéz,nem hosszú,nem bonyolult.Viszont látványos!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése