Rendszeres olvasók

2020. április 26., vasárnap

Ötletbörze-Tippek,Trükkök,Ötletek

Retusáljunk

1;A Corelben is lehet retusálni,habár eddig én nem tudtam,de rájöttem hogy mégis lehet.Beállítás kérdése az egész.A Smudge brush-al lehet ezt a műveletet végrehajtani.Tehát ha van olyan családi vagy más képünk amit szeretnénk retusálni,akkor hajrá!
Itt van ez a kép.Az arcán sok-sok szeplő,amolyan pulykatojás szerűen.Szabadítsuk meg tőle.


Két beállítását is láthatjátok a Smudge Brushnak,az Opacity dobozban lehet állítgatni,de 40-nél ne legyen több és 25-nél ne legyen kevesebb.
Próbálgassátok ki ezen a képen.


2;A slections-nál is van érdekesség.Ha jól tudom és emlékszem ez a kis ikonka megtalálható a Corel X8,X9 és 2020-ban is.Auto Selection a hivatalos neve.A nem hivatalos is.Itt van ez a kép.
Az alsó részét szeretnénk használni,de a rendes kivágás sok idő és most az nincs.Szerencsére ezt könnyen orvosolhatjuk az Auto Selectionnal.




Ott ahol a képen van az a kis színes folt,körülbelül onnan kell elindulni az Auto Selectionnal.Befejezni a kép ellenkező sarkánál kell,alul.Ha nem  mindenhol sikerült a kijelölés,nem kell újrapróbálkozni,hanem a Smart Selection Brush-al kijavítgatjuk.Szerencsére igen kevés terület maradt ki.
Sajnos nem mindenhol lehet alkalmazni . Alakra is lehet alkalmazni,főleg ha a háttér eléggé elmosódott.




A Slection Brushoknál a javítás,ha túl szaladsz rajta a Remove-t kell beállítani,a Smart Selection Brush-nál.

4;Color Changer Tool

A Bödönnél találhato ez az eszköz,A lenyílónál nyisd le és a Bödön(Flood Fill)alatt található meg.Ezzel lehet a ruhákat anyagokat átszínezni egyszerűen.Ha olyan alknál szeretnéd átszínezni,amelyik nem akarja az igazságot,akkor ki kell jelölni a ruháját úgy már sikerülhet.






  Végezetül itt egy lecke.Ebben a leckében a fény effekt  és különleges színek létre hozása a lényeg.

Ez egy fontos kellék a leckéhez.Nézd meg a videót és tudod alkalmazni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése