Rendszeres olvasók

2019. november 21., csütörtök

Ötletbörze-Mixeljünk

Mixeljünk


Ezt az ötletemet szeretném veletek megosztani.Igen érdekes és egyedi tájképet hozhatunk ezzel létre.
Én ezt a Pixabay-ról származó 3 jpeg képet dolgoztam fel:







Önmagában mindegyik szép és érdekes,de lehet még szebb és érdekesebb is.

Nyisd meg az első képedet majd adj neki egy New Raster Layert.
Selection all.

Jön ez a szép színes  kép erre a rétegre,a kijelölésbe Paste Into Selectionnal.
A láthatósági beállításoknál Állítsátok be Overlay vagy Hard Light-ra.Kinek mi tetszik.Én Hard Light-ra állítottam.Selection None.
Következik a harmadik kép. Layer-Promote Background Layer és a lasszóval rajzoljátok körbe a kivágandó részt,ezzel a beállítással:

Edit-Cut majd selection None.

Edit Copy a megmaradt résznél,majd Paste as New Layer.Húzzátok el a megfelelő helyre.


Lépjetek az alatta lévő rétegre és a Radirral töröljétek ki a sziklás részt erről a rétegről.Beállítás:
és 


Ezután a középső és a legalsó réteget egy kicsit sötétebbé tesszük az Effects-Adjust Variation-Darker-el 1-szer kell mind a kettőre rákattintani.

Most a legfelső rétegre lépünk és jön rá az Effects-xero-Porcelain:

Utána az Effects-Adjust-Variation-More Blue jön szintén egyszer.

Ez az alap úgy nagyjából már készen is van.Most jöhet a szépítés.

Ha nem tetszik a kis falu látképe lehet változtatni rajta.Keressetek kivágott képeket mely kastélyt vagy várat ábrázol.Mindezeket kicsinyítve kell a képen alkalmazni és a középső színes táj rétege alá kell helyezni.Ezért aztán úgy néznek ki,mintha a kép eredeti tartozékai lennének.Mindegyik kis résznek a tükörképét is csináljátok meg,mintha tükröződnének a vízben.Azaz a képet megduplázod,majd az Image-Flip Vertical-al fordítsátok meg és húzzátok az eredeti png kép alsó részéhez,majd a láthatóságát vegyétek le 50,60 vagy 70-re.Azért nem írok ide pontos számot,mert mindegyik elemnek más a láthatósága és más az eredménye a szám mértékének a megváltozásakor.Mindezeket Ti már tudjátok és ezért szabad kezet kaptok.

Még varázslatosabbá tehetitek a saját magatok által létre hozott kis világot,ha az alsó rétegre léptek,majd ezt duplázzátok meg és az Effects-Plugin Galaxy-Sunshine effektet kattintjátok rá.Alapbeállításon.Ennek ellenére előfordulhat hogy az egyik oldala túlságosan sötét lesz,Ezért jó,ha megduplázzuk az alsó képet,mert ilyenkor a Radir-al(600-700 a méret beállítása),azt az oldalt(Bal oldal),más kép esetében ez lehet az ellenkező oldal,kiradírozzuk.

Természetes használhattok más jpeg képeket is,a pixabayon rengeteg álomszép és remekül használható kép van.A lényeg az,hogy a középső képnek rendkívül színesnek kell lennie.Lehet akár egy nonfiguratív kép és néhány színes maszattal,a lényeg hogy minden nagyon színes kép remekül használható középső képnek a Layer effektekhez.

Nem muszáj alakot is applikálni a képre,mert ez így egy Landscape,azaz tájkép.

Még egy megjegyzés:Ha hajót tesztek a képre,akkor png képre is rá lehet tenni a Plugin Galaxy-Sunshine effektet.

Itt meg kell jegyeznem,hogy az első kép még elégvézna,az volt a gyakorlóképem,így ez a második már remekül sikerült.Ha elkészítitek,akkor sajna előfordulhat hogy az első kép nektek is bénácska lesz,de sebaj,a második kép már tutira remek lesz.

2 megjegyzés: