Rendszeres olvasók

2019. október 17., csütörtök

Ötletbörze-Képtelen Kép



Fantasztikus ötletet,leckét hoztam nektek ma.Most kibontakoztathatjátok a fantáziátokat.Nem kell sok minden hozzá és nem is kell sokat vacakolni vele.Viszont látványos és nagyon ötletes képeket lehet alkotni.Minél képtelenebb lesz a képetek,annál jobb!

Első lépésként keressetek kereteket.Ha nincs,akkor itt találhattok rengeteget:http://lenagold.ru/fon/clipart/r/ram/baget.html

Ovális,kerek és legfeljebb 6-8 szögű kereteket mentsetek le.Persze mindegyik hatalmas,de ha átméretezitek a Resize-vel,akkor normális mérettel tudtok dolgozni.

1;Ha megvan a keret,le is kicsinyítetted,akkor csak a png közepére kell kattintani a várázspálcával.Jön rá egy réteg,majd a következőképpen beállított Gradientel töltsétek ki a jelölést.Én Bordó színnel dolgoztam,de ti használhattok más színeket,a lényeg hogy sötét legyen,és 2 színből álljon.

Ha úgy döntesz,hogy világosabb színnel dolgozol,akkor eléggé meg van kötve  a kezed,mert a világosabb színekhez nem megy sem a dark sem a modern értelmezés,nem is mutat olyan jól.
2;Amikor kitöltötted a Gradient-el,Duplázd meg a képed.Nem a keretet,a közepét.Le szedheted a kijelölést,majd a felsőnek csukd be a szemét a Layer táblázatban.Ezután a képtáradból keress ki néhány alkalmas képtelenebbnél képtelenebb png-t,majd másold a nyitott szemű Gradient fölé egy új rétegre.Ha nagy akkor addig told össze a sarkánál fogva,míg éppen jó nem lesz.
3;Ezután nyisd ki a felső Gradient szemét,majd a Layereknék a láthatóságát vedd vagy lejjebb vagy Overlay-ra állítsd be,esetleg Soft light-ra. Úgy,hogy látszon alatta amit oda tettél.
4;Jön egy új réteg rá és most fehér színnel egy kerek brush-al csinálj egy foltot arra az oldalra ahol a Gradient világosabb része van.
Majd Jön az Adjust-Blur-Gaussian Blur:

5;Vonjátok össze a rétegeket.Majd erre jön ismét egy réteg,amit a Layers-Arrange-Move Down-al alulra visztek.Selection All.Most jön egy jpeg kép.Biztosan van a mappátokban jó pár,de ha nincs a https://pixabay.com oldalról letölthettek egy párat,nagyon sok és nagyon szép jpeg képek vannak.Nézzétek meg én miket használtam és próbáljatok ti is valami hasonlót találni.Ezt utána lemásoljátok,majd a Paste Into Selection-al beillesztitek.
Lépjetek a réteg táblázaton eggyel feljebb a keret rétegére,majd erre megint jön egy png kép,most egy dísz legyen,Megfelelő méretre kicsinyítsétek le,hogy úgy nézzen ki,mintha a keretre vagy a benne lévőképre tették volna rá.Most pedig árnyékolás jön erre a png-re.Erős árnyékolás!!!
Ugyanezzel a beállítással most a keretnek is adunk egy kis árnyékot.

...és,készen is vagyunk.Vonjátok össze az összes réteget,majd írjátok alá.

Ehhez a leckéhez nem adok png és jpeg képeket,a magatokét kell használni.

Figyeljetek oda hogy ne legyen romantikus hangvételű a képetek.Nincs tündi-bündi kisangyalka,virágocskával meg hasonlók.Bogarat lepkét tehettek rá,megfelelően lekicsinyítve.De tehettek rá bármi képtelen dolgot,tárgyat.A fantáziátok szab csak határt a képeteknek.

Végül példának ide rakok pár képet.

Jó munkát,de inkább jó szórakozást!Ezt még én is élveztem!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése