Rendszeres olvasók

2019. július 4., csütörtök

Ötletörze és játék




Sajnos még mindig nincsen íróasztalom,és alig látok,de már nem bírtam magammal és megcsináltam ezt a kis ötletemet és hozzá a játékot.
A recept a következő:Végy egy szép tájképet.Azután egy maszkot teszel rá,bármilyet,
azaz olyat ami illik hozzá.Díszítsd a maszkot és a képet is.Én az elsőre a Mura Seamless-Emboss at Alpha-t raktam tá.míg a másik maszkot a tájra raktam rá és alá egy Gradient-et töltöttem.Tehát,díszítsétek úgy a maszkot,ahogy nektek tetszik és ahogy szerintetek legjobban mutat.
Új réteg és erre egy szép tube kép,lehet több is.Vonjátok össze a rétegeket majd jön egy új réteg rá.Erre a rétegre jönnek a buborékok,csak a bubik méretén kell változtatni,hogy mindenféle méretben legyen rajta.Minden bubi ugyanazon a rétegen legyen.Most fogod a Varázspálcát és kattints a buborékok mellé,majd az Invert-el fordítsd meg a kijelölést.Ezzel csak a buborékok lesznek kijelölve.
Az utána következő lépés nagyon fontos,ha azt akarod hogy a képed jó legyen.A buborékok alatti 'Merged' feliratú rétegre kell ráállni,és utána jön erre a rétegre az Effects-Disortion Effects-Pinch.Rákattintjátok az effektet,majd eltüntetitek a kijelölést,azaz Select None.Amint látjátok a buborékok mögötti tájképrészleteltorzul,pont úgy mint a valóságban.

Hasonló,ámde egy kicsit másmilyen végeredményt hoz az Effects-Disortion Effects-Punch.Itt is csak 30-ra kell állítani a kis dobozban a számokat.Ezek a számok lehetnek kisebbek,de 50-nél ne legyenek nagyobbak,mert csúnya lesz.
Végül vonjátok össze a rétegeket,írjátok alá és kész a kép.


Érdekes és mókás ötlet:Egy valamilyen alapra szép nagyobb méretű tubét raktok.Ezzel most nem készítek képet,ez csak ötlet!!!

A Selections-Circle vagy Elipse segítségével rajzoljatok egy kört az alak mellkasára,réteg nem kell és erre most az előbbi beállítással tegyétek rá a Pinch vagy a Punch effektet.Másoljátok le a képeteket és vigyétek át az Animation Shop-a.Vissza a Corelbe a képetekhez,majd a kis nyilak segítségével lépjetek vissza kétszer és most ezt a képet másoljátok le és vigyétek ezt a képet is az Animation Shop-ba.Paste as New Animation,majd Paste as Before Current Frame.A Frame Propertiesnél a kis dobozban,mind a 2 képnél állítsátok a számot 50-re.Próbáljátok ki és amint látjátok,olyan mintha lélegezne az alak.

A játék pedig a következő:Legalább egy képeteken szerepelnie kell egy maszknak,amit különbözőféleképen díszíthettek,manipulálhattok.Lehet 2 maszk is ha összeillik.

Használtam alapképnek Elenadudina képét,valamint az internetről letöltött tájképet,és a tubék,maszkok szintén valahonnan az internetről valók.
Maszk:


Buborékok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése