Rendszeres olvasók

2019. március 20., szerda

Fényeffektek,csillagok,texture stb.


Mivel korántsem fejeződött be a fényeffektek elkészítése és létre hozása,folytatom a leírást.

Én ezt készítettem.
Itt vannak a hozzávalók:




Készítsetek egy képet.Ne az inretnetről szedjétek le,hanem ti magatok készítsétek el a képet manipulálva.Én ezt az alapot használtam:
Rátettem a Color rave-Atmospherizer effektet alapbeállításon,de ti használhattok más színező effektet is.Ezt az Adjust-Variation-al besötétítettem(3-4x katt a Darker-re),a fény effektek miatt kell hogy az alapkép,majd egy kissé sötétebb legyen.Majd egy rétegre rátettem ezt a png,meg ezeket a madárkákat újabb rétegekre.A Madarakra a xero-Bad Dream effektet tettem rá:

Össszevontam a rétegeket,majd végül rátettem az Adjust Sharpness-Sharpen-t.Jpeg-ként mentettem és megnyitottam az AutoFx Mystical Lighting-ban.Rákattintunk a Special Effects-Fairy Dust-Select Preset-re és kiválasztjuk a Cosmic Stars and Dust effektet és rákattintjuk a képünkre.


A beállításoknál a Brush Size.legyen 2,és a Start Densiti pedig 38.


Amikor az egyenes részeknél fogjuk meg és úgy tologatjuk,akkor a csillagok csak ott lesznek ahová toljuk,de ha az egyik kis kockánál fogjuk meg és azt elhúzzuk jobbra vagy balra,akkor változnak a csillagok elhelyezkedése.


ÖTLET:Ha egy fekete alapra kattintjuk a csillagokat,és elmentjük,akkor meglesz az a beállítása a csillagoknak ami tetszik nekünk.Használhatóvá tétele:Mehdi-Eraser classic,majd az Adjust-Variation 7x10x a Lighter és lehet máskor is használni png képként.

Ha kisebb csillagokat szeretnél,akkor a következő!A kép,és a Fairy dust és Select Preset és Dreamy Glitter 2x a beállítása:
  azaz a Brush Size legyen 4 mind a kétszer.Ezt minden olyan csillag és Snow effeltnél megteheted,amelyik túlságosan halványan látszik és csak utána kezd el huzogatni az irányító vonalakat.(Snowy Sky)





Ezek a legérdekesebbek,legalábbis számomra,de rakhatsz rá persze színes csillagokat,foltokat  és havazást is.

Érdekes dolgokat tartalmaz a Light Caster nevezetű effektje is,amely Overlay  fényeket helyez el a képen!Fehéret,sárgát pirosat kéket.Ezeket is  az irányító vonalakkal lehet variálni.


Érdekesen kihasználhatjátok a Shading Brush effektet.Itt nem kell a Select Presetre kattintani,csak az effekt nevére majd oldalt a Brush Size kockájára és a fontos helyeken úgy teheted fel az árnyékot saját kezüleg,hogy kihangsúlyozza a képeden az arcot,vagy a ruhát,vagy amit szeretnél.

  Szivárványt is tehetsz ezzel a kis programmal a képedre.A Rainbow effekt erre jó.Ha a brushra kattintasz,szabad kézzel húzhatsz rá szivárványt,de nekem girbe-gurba lett.Oldalt lehet állítani a méretén,azaz szélességén.Ha viszont a Brush alatti mérani idomra kattintasz,akkor ha a képeden lévő kis nyilcskával húzol egy vonalat,akkor a kiinduló ponnál egy szép szivárványívet rak a képedre.Amikor meghúztad a vonalat,a végpontnál kattints egyet,kettőt,és megjelenik a szivárvány.

   Nem a legjobb választás volt ez a kép,de most a bemutatásra ez is megteszi.


Közel sem végeztem a leítással,de egyenlőre egy szusszra ennyi elég!


Kisérlet képpen a Corelban a Burn Brush-al megpróbáltam úgy feldobni a képemet,mint a Shading Brushal tettem,de az eredmény nem csak hogy nem volt kielégítő,de nem is hozta ugyanazt mint abban kicsi programban.


A Digital Art ma már egy sokrétű sok féle dolgot takaró művészeti ág!Az animáció,a fotó,a festés,a Photomanipulation,a flash képek készítése,a videók is ebbe a körbe tartoznak.De még jónéhány kategóriát felsorolhatnék mert egyre tágul ennek a művészeti ágnak a területe.Ti,nem egy festővászon felett görnyedtek,hanem a számítógép felett.Nem lesztek festékesek és nem fog a fejetek a festékszagtól megfájdulni.DE!!! Attól még elismert művészeti ág!


1 megjegyzés: