Rendszeres olvasók

2019. április 2., kedd

Ötletbörze-Csak néhány apróság

Ötletbörze

1;Xenofex2 Csili-vili másképp

Eddig ha csiliztünk mindig csak 4 ágú csillagokat rakattunk fel a programban a képre.Pedig lehet másmilyen is.Ugyanazzal a programmal lehetnek 8 ágú csillagjaink is.A következő képpen:Az első kép:
  először így álltsd be a Constellacion táblázatban,majd így a második beállítás:Megint az első kép:

A második képnél a Random Seed-re kell kattintani először,majd a tálázatban a beállítások legyenek ugyanazok mind a kétszer,mint az első képnél.


Haszna ennek,hogy erősebb lesz a csillagok fénye,többágú lesz a csillag,valamint nem a szokványos beállítások lesznek láthatóak.

2;Néhány xero effekt kicsit másképpen!

Van néhány xero effekt,amiket ritkán használunk.Pedig nagyon érdekesek és hasznosak.
Elsőnek itt a Bad Dream effekt.Ez az effekt a fakó képeket,tubékat élénkíti fel.Persze a beállításoknál állítani kell,hogy megfeljenek az elvárásoknak.A legfelső sorban a Softness csúszkáját mindig állítsd a legkisebbre.Ez azért fontos,mert így nem kell utána az élességét a képnek változtatni.Ha nem teszed,akkor kell vagy egyik,vagy másik Sharpen,Edge vagy Clarity effektet használni.

(Mondjuk,ezt más képen kellett volna bemutatnom,de ez volt kéznél.Nézzétek el nekem.)
xero-Clarity-Ezt az effektet is ritkán használjuk,pedig sok feleleges és időrabó munkától kimél meg minket.Alapbeállításon kell használni.Nem csak élesebbé teszi a képet,de sokkal jobban felélénkíti a kép színeit.
nem lesz túl színes,nem kell aggódni.Pont jó lesz.


3;xero-Textya
Ez az effekt kiváltja a Textures-Placage de texture effektet.
Ráadásul ha van is valami aprócska hiba a képen,azt jótékonyan elfedi ez az effekt.

4;Xenofex1,1

Nem tudom ki hogy van vele,de én telepítettem ezt az effektet is.Sok mindent tartalmaz,ami a Xenofex2-ben nincs benne vagy másmilyen.
Itt van pl a Csillagozás,a Constellation.Ez bizony kiváltja a többek által kedvelt Universe-Texture Stars effektet.Nekem a Windows 10-re ugyan sikerült telepítenem,de nem tudom sehogyse használni.Kerestem és találtam más megoldást.
Ehhez először is azt a képet vagy png-t kell megduplázni,amit csillagozni akarunk.Fogd a Lasszót és állítsd be így: 
Ezzel azután rajzold körbe azokat a területeket,amit szeretnél csillagozni.Nem kell nagyon pontosnak lenni! Utána katt a Xenofex1,1-re,a Constellation-ra:
Amint látjátok a csiliket transzparensen rakja fel.(Ezért kell duplázni).Szedd le a kijelölést.
Edit-Copy Special-Copy Merged és vidd át az animba.A kis nyilacskával kettőt lépj vissza,majd a programban katt a Random Seedre és a csúszkát húzd el vagy jobbra,vagy balra.tetszés szerint.Ha kissebb csillagokat szeretnél,akkor az Overdrive feliratú csúszkát húzd el bal felé.


Azt is meg lehet csinálni,hogy a Lasszó beállításnál változtatunk és a Feather-t 0 vagy egyre állítsuk.Úgy viszont nagyon pontosan kell dolgozni.

5;Ugyanitt a Baker earth effekt



Itt sokféle beállítást kipróbálhattok,mindenkinek izlés szerint lehet állítgatni.Ezért ezt csak megemlítem,mert ez is más mint a Xenofex2-ben.Ott Classic Mozaik van és nem olyan szép mint ez az effekt.

Megemlíteném még a Distress effektet,de az csak úgy működik,hogy először kijelölöd a képedet a Select All-al.


Electrify-Ez is csak hasonló és mégis más.Itt ha egy kört kirajzolsz a lasszóval,a képedre csak úgy rakja fel a kis villámokat,de a másik lehetséges variáció,ha új rétegre egy buborék tubét vagy más kör vagy sokszög alakú tubét raksz akkor máris  csak ott lesz a kis villámok sokasága.

Megemlíteném mág a Lighting effektet.Ez is más mint amit megszoktunk.Itt választhatunk a villámok iránya között és a villámok külső fényének a színe között.



A többi effektje valószínüleg csak szerkesztésre alkalmazható,bár kipróbáltam őket,de nem igazán szerettem egyiket sem.

Egyenlőre ennyi az ötletbörze mára.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a fáradozásod ,ezt a leckét pótolnom kell ,lemaradtam róla.

    VálaszTörlés
  2. Ami késik,nem múlik Szelike!Nem maradtál le semmiről!Örülök hogy érdekelt amit leírtam! :)

    VálaszTörlés